Man kan vist roligt konstatere, at solceller er kommet længere og længere frem i danskernes bevidsthed, når det gælder miljøvenlig og bæredygtig energi. Det har for mange mennesker tidligere været tænkt som noget besværligt eller dyrt, som man ikke kunne implementere i en gængs og travl hverdag, men indenfor de sidste år er solceller alligevel kommet på banen – også i de almindelige danske hjem. Det behøver nemlig slet ikke at være besværligt, og det er en utrolig stor og vigtig afbelastning til miljøet og til den energimængde, man ellers vil forbruge i sin husstand. Det kan altså være rigtig nemt og praktisk at benytte sig af solceller for energi, og det behøver heller ikke at være spor svært at skulle komme i gang med at få solceller derhjemme. Her kan man læse en introduktion til, hvordan man monterer solceller – og dernæst er det bare at komme i gang med overvejelserne om, det ikke er noget, man har lyst til at prøve kræfter med til sit eget hjem.
Du kan også hente inspiration fra livsstilsblogge som hyggebloggen.dk.
Lav forarbejdet grundigt og tjek, at dit hus er klar til solceller
Det er rigtig vigtigt, at man forbereder sig grundigt og tjekker op på, om ens hus er artet og klar til at få monteret solceller. Solceller skal sidde på taget, og derfor er det også helt essentielt at være sikker på at ens tag, særligt hvis det er et gammelt hus, kan klare den øgede vægt, som solceller vil lægge på taget. Her kan det være en ekstra god idé at få en ingeniør til at eftertjekke, om taget nu også kan bære. For at sikre sig at vægten også kan holdes oppe, er det derfor også en rigtig god idé at montere sine solceller i de spær, som holder taget oppe. De er nemlig forstærkende, modsat lægterne under taget, der kan risikere at blive trykket for meget ned.
Tag højde for din tagtype, når du skal montere solceller
Når man vil erhverve sig solceller og montere dem på sit hus, er det vigtigt, at man også tager højde for hvilken type af tag, man har, og som solcellerne skal hvile på. Der kan nemlig være stor forskel på om man har et let tag med tagpap eller et tungere tag med teglsten. Et tungere tag kan have behov for ekstra forstærkning, når man også vil lægge solceller ovenpå, og det er vigtigt at være opmærksom på noget sådant.