Så nemt sparer du penge på strøm

spar-strøm

Hvis du fik et chok, sidst du så familiens elregning, er der noget, der tyder på, at du har brug om følgende artikel om, hvordan du kan spare på strømmen. For der er nemlig mange små tiltag, som du kan gøre, så du kan spare rigtig mange penge på dit strømforbrug.

  1. Tag opladeren ud af stikket, når du ikke bruger den

Både opladeren til din computer og opladeren til din telefon bruger strøm, selvom din device ikke sidder i. Hvis du har en computerledning tilsluttet til stikkontakten hele natten, ryger der altså nogle penge på den konto.

  1. Skift dine pærer ud

Det er også en god ide, at du sørger for at skifte alle dine pærer ud til energisparepærer. Det kan også være med til at spare dig for mange penge hvert år. Energisparepæren bruger nemlig både mindre strøm og har en længere levetid end almindelige elpærer.

  1. Få solceller på taget

Denne løsning er nem, men den er ikke billig, så den er kun for dem, der virkelig ønsker at gøre noget seriøst ved deres energiforbrug. Det kan du dog også sagtens, når du sætter solceller op på taget. Solceller kan sættes op på stort set alle tage i Danmark og kan være med til at producere en stor del af den strøm, som din husstand har brug for.

  1. Skift til en anden varmekilde end elvarme

Hvis du varmer dit hus op med elvarme, er der ingen grund til, at du ikke er så glad, når elregningen bliver sendt ud. Det er nemlig en af de dyreste varmeformer. Selvom det også er dyrt at skifte til en anden form for varme, er det altså også værd at bruge pengene på det, da det stort set altid tjener sig selv hjem i løbet af meget kort tid.

  1. Sørg for at fryser og køleskab er indstillet korrekt

Hvis dit køleskab og din fryser er indstillet til nogle lavere grader end det anbefalede, vil det også betyde, at du har et ekstra strømforbrug. Et køleskab skal stå på 5 grader, mens en fryser skal stå på minus 18 grader.

  1. Vælg energimærkede hvidevarer

Når du skal købe nye hvidevarer, er det også en god ide, at du altid ser på, hvordan energimærkningen af dem er. En dårlig energimærkning er nemlig også med til at gøre, at du kommer til at betale mange penge for strøm.

spar-strøm