Miljøvenlig epoxy gulvbelægning

gulvepoxy i stuen

Hvad betyder det egentligt at gå grøn?

I min optik betyder det at gøre ting, så det har en mindre skadelig indvirkning på vores elskede planet, også kaldet miljø. De fleste tror at det uhensigtsmæssigt for miljøet at vælge et epoxygulv, men det kan jeg godt være til dels uenig med. Gulvbelægningen af epoxy er jo i sig selv ikke miljøvenligt, ligesom mange andre gulvbelægninger, men som sagt handler det om at minimere den skade man gør på miljøet (at gå grøn).

Gå grøn med det rette gulv

Der findes et par måder, hvorpå du kan sørge for at vælge den rette gulvleverandør på:

  1. Vælg en gulvepoxy leverandør, der har anvender 100 % epoxy farver, der har 0 VOC og urethan, der har mindre end 8 g / I VOC.
  2. Epoxy kan ligeledes være med til at øge lysrefleksioner med op til 300 %, hvilket giver dig mere naturligt lys i dine lokaler. På den måde sparer du energiforbrug i from af watt / antal lys, som du ellers ville bruge til at lyse dine lokaler op. Så udover at skåne miljøet sparer du rent faktisk også penge på din elregning.
  3. Gulvepoxy er ligeledes et meget uigennemtrængeligt og robust gulvmateriale, hvilket gør det meget lettere at rengøre og holde rent. Det betyder at der skal bruges færre kemikalier og i mange tilfælde faktisk ingen, til at gøre gulvet rent. Færre kemikalier er med til at skåne miljøet og gøre dig mere grøn.

Håndværkere der bruger epoxygulv er i den seriøse ende af skalaen. Det er skånsomt for miljøet og udover det, så er en epoxy gulvbelægning fuldstændig fantastisk. Du får sat et helt unikt præg på din indretning, som ikke ses i mange andre hjem. Epoxy bliver nemlig oftest anvendt i offentlige og høj trafikerede områder.

Husk altid at tjekke materialerne som du køber, da der kan være stor forskel på kvalitet samt hvor godt det er for miljøet. Jeg kan anbefale www.gulvepoxy.dk, hvor jeg selv har købt materialer til mit gulv i køkkenet.

En anden fordel er i øvrigt, at det er enormt billigt at købe epoxy materialer og installere dem modsat trægulv. Trægulv af virkelig høj kvalitet kan nemlig hurtigt blive en dyr affære.

Du kan i øvrigt se resultatet af mit gulv i køkkenet herunder:

epoxygulv-i-køkkenet

Fordele ved epoxy

Så for lige at opsummere fordelen ved epoxygulve:

  • Unikt design
  • Let at rengøre og kræver minimal vedligeholdelse
  • Kan spare dig på elregningen
  • Minimere din påvirkning på miljøet
  • Billigt at installere

Så udover at være god mod miljøet, så skiller du dig faktisk også ud fra flokken med en meget unik og flot gulvbelægning. Epoxy er det nye grøn. ?